homeEven voorstellen Cursussen Magnetiseur Spirituele coach Piramide Healing Consult Tarief Spirituele Reizen Meditaties Workshop Ervaringen House Cleaning Boek Shop Dr. Adolph Fritz Nieuws/Kanker MagdalenaCircle Contact

Atlascorrectie

De atlas draagt niet alleen het hoofd
De atlas draagt niet alleen de schedel maar zorgt ook voor de ophanging, de balans en de tonus van de wervel- kolom en van het gehele skelet.

Een ontwrichte atlas is daardoor mee verantwoordelijk voor onbalans en compensaties in de lichaamshouding.

Dit draagt dan weer bij aan symptomen zoals: hoofdpijn, migraine, nekpijn, stijve nek, rugpijn, spit, hernia, scoliose, geblokkeerde wervel- kolomzenuwen, pijn in het heupgewricht, kniepijn, meniscus- problemen, beenlengteverschil door bekkenscheefstand, tot en met holvoeten en hamertenen.Rol op mechanisch vlak: De positie van de atlas ten opzichte van het foramen magnum ( de schedelopening waardoor de ruggemerg-zenuwen afdalen in de wervelkolom) bepaalt de mate waarin het hersenvocht dat het ruggemerg omgeeft, soepel kan pulseren tot in de wervelkolom.

Deze ritmische pulsaties zijn cruciaal voor een evenwichtig functioneren van heel het zenuwstelsel, net zoals de hartslag dat is voor de bloedsomloop.Rol op astraal (psycho-emotioneel) vlak: De 3 lagen nekspieren die de atlas aan de rugzijde bedekken en het gewrichtskapsel C0-C1 (tussen de schedelbasis en de atlas), zijn erg beladen met existentiële themata zoals oa. basis-veiligheid ,soepelheid, Ik-kracht, enz.

De spanningsgraad in dit gewrichtskapsel en in de spieromhulsels (fascia) reflecteert de mate waarin we een gezonde balans vinden in dit - vaak ook onbewuste erg beladen - astraal lichaamsdeel.Rol op vitaal (energetisch) vlak: De atlas ligt pal op het energiekanaal tussen de energiecentra (chakra’s) van het hoofd en die lager in het lichaam. Elke scheefstand in de positie van de atlas heeft dan ook subtiele tot belangrijke energetische gevolgen voor heel het lichaam. Een juiste positie van de atlas brengt bijvoorbeeld ook de hypofyse exact op de middellijn van het lichaam, wat belangrijk is voor een goed gebalanceerde aansturing van alle hormonale processen.

Probeer zoveel mogelijk informatie over deze kleine ingreep (welke gigantische gevolgen heeft voor ieder mens) te lezen en in te voelen voor jezelf. Jij weet wanneer jij dit laat corrigeren, toch? Beslis met je hart en denk logisch na.

Ik heb de atlascorrectie op 10/12/2009 laten doen en het is niet met woorden te beschrijven wat het nog steeds iedere dag voor mij betekend. Maar vooral de eerste uren en dagen na de ingreep zijn heel ingrijpend geweest en hebben voor mij bevestigd dat dit nodig was voor mijn lichaam en ik weet dat iedereen dit cadeau aan zichzelf zou moeten geven. En vooral aan je kinderen om een rechte start te maken zodat scheef groei niet nodig is.

hier is nog meer info over een atlas correctie:

en hier
en hier

En natuurlijk nog veel meer maar start je zoektocht en voel of het nu de tijd is om te doen...